Ajanvaraukset numerosta 040 768 3634
Tasalanaukio 1
21200 RAISIO
+358 (0)40 768 3634
raila.piivek@gmail.com
www.paineless.fi
Nettiajanvaraus >

Intialainen päähieronta rentouttaa

Hoidon taustaa

Nykyaikainen intialainen päähieronta yhdistää alkuperäisen tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja niska-hartiaseudun hieronnan. Se on länsimaalaiseen elämäntapaan sopivaa yksikertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Se laukaisee stressiä ja helpottaa stressin aiheuttamia oireita. Hoidolla on sekä rentouttava että virkistävä vaikutus.

Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat tehokkaasti myös mieleen antaen voimia ja elämäniloa.

Nykyaikaisen intialaisen päähieronnan metodin on kehittänyt intialainen näkövammainen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehta. Hän opiskeli 1970- luvulla Englannissa fysioterapiaa ja ihmetteli, miksei länsimaisessa hoitokulttuurissa lainkaan kosketeta päähän (niin kuin silloin oli tapa), vaikka Intiassa on tehty tuhansia vuosia päähierontaa.

Valmistuttuaan fysioterapeutiksi Narendra Mehta palasi Intiaan ja opiskeli alkuperäistä intialaista päähierontaa ja yhdisti siihen niska-hartiaseudun hieronnan sekä olkavarsien, kasvojen ja korvien käsittelyn.

Meille Suomeen nykyaikainen intialaisen päähieronnan toi Mehtan oppilas irlantilaissyntyinen Dee Ahren 1999. Tämä hoitomuoto on muokkautunut jonkin verran kouluttajien ja hoidon harjoittajien käsissä. Jokaisen hierontaa tekevän kädet luovat oman käsialansa, tärkeintä on kuitenkin hoidon vaikutus eikä tekniikka.

Vaikutuksia

Intialainen päähieronta sopii erityisesti

Intialainen päähieronta ei sovi

Hoidon jälkeen

Kuinka usein?

Terve henkilö voi käydä 2 kertaa viikossa. Jos on paljon sairauksia ja lääkkeitä niin silloin voi käydä kerran viikossa. Noin 5 hoitokertaa on hyvä paketti.

Muista!

Mikäli käytät lääkkeitä tai olet saanut muita hoito-ohjeita lääkäriltäsi, on niistä hyvä mainita ennen hoidon aloittamista. Lääkärin määräämiin lääkkeisiin ja muihin hoitoihin emme tässä hoitosuhteessa puutu; Sinä neuvottelet itse lääkärisi kanssa.